Een dagje zee met de kinderen

Een dagje zee met de kinderen

Een dagje naar zee met de kids is vaak een hele opgave. Hoe houd je ze een hele dag zoet? Samen urenlang zandkastelen bouwen op het strand begint al snel te vervelen. Daarnaast wordt de strandpret soms verpest door een grijze regenwolk. Gelukkig zijn er tal van kindvriendelijke activiteiten. Plezier gegarandeerd, ook voor de rest van het gezin. Strandverblijf maakte een korte selectie van de leukste uitstapjes en activiteiten.

Zwin Natuurpark wandelen groen brug

Het Zwin in Knokke

Hier kan je, al dan niet onder begeleiding van een gids, de authentieke fauna en flora van de Belgische kust ontdekken. In het educatieve vogelpark maak je kennis met de belangrijkste soorten van onze inheemse vogelwereld.

Meer info: www.zwin.be

Seafront in Zeebrugge

In dit boeiende maritieme themapark leer je over de rijke visserijgeschiedenis en ontdek je alle geheimen van de zee. Je kan er aan boord gaan van een lichtschip en een echte Russische duikboot. Voor de allerkleinsten is er een piratenspeelparadijs en een kleurrijk ballenbad. 

Meer info: www.seafront.be

Sea Life Marine Park in Blankenberge

In dit spannende park kan je kennismaken met alle prachtige en fascinerende dieren van de zee, gaande van het kleinste garnaaltje tot de grootste haai. In de zeehondenacademie leer je hoe jonge zeephondjes opgevangen en verzorgd worden. Nog niet moe? Sla een balletje in het nabijgelegen Pirate Adventure Mini Golf.

Meer info: www.visitsealife.com/blankenberge

De Sierk in De Haan - Wenduine

De Sierk is het buitenbeentje van de binnenspeeltuinen. Hier kan je, zoals in een echt circus, aan trapezes bengelen, met kegels jongleren en op eenwielers rijden. Ook in en rond de circuswoonwagens is er overigens heel wat leuks te beleven.

Meer info: www.desierk.be

Paelsteenpanne Bredene

’T Paelsteenveld in Bredene

In dit 10 hectare grote park krijgen alle kinderen hun energie kwijt. Zo zijn er gratis voetbal-, tennis- en petanqueterreinen, maar ook het gezellige skeltercircuit geeft de kids de nodige adrenaline. De allerkleinste kunnen zich uitleven in het leuke doolhof of de grote kinderspeelweide.

De Dronkenput in Middelkerke - Westende 

 In De Dronkenput wordt je evenwichtsgevoel en lachspieren zwaar op de proef gesteld. Een echte topactiviteit!

Kids World / Aquafun in Koksijde - Oostduinkerke

Het overdekte waterparadijs Aquafun biedt kinderen eindeloos waterplezier. Niet zo’n waterrat? Kinderen tot 12 jaar kunnen zich uitleven in Kids World, de binnenspeeltuin van Sunparks Oostduinkerke.

Plopsaland De Panne - De Panne

In Plopsaland De Panne beleef je gegarandeerd een dag vol kriebels. Zet voet aan wal in de Piratenzone, verken het Bos van Kabouter Plop, huppel vrolijk mee met de konijntjes in de Konijnenbaan en eet je buikje rond in het Plop Hamburgerrestaurant.

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

P.S. Na een dagje kust met je kroost nog helemaal naar huis rijden? Maak het jezelf liever makkelijk en huur een appartementje aan zee. Strandverblijf biedt binnenkort ook appartementen aan de Belgische kust aan. Dan heb je meteen een goed excuus om ’s avonds nog een filmpje mee te pikken in een bioscoop aan zee. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer